Kraft av estetik i digital marknadsföring

Google hittar starka bevis i sökmotorn och YouTube -resultat från Gen Z, hur viktig estetik är för denna generation.
compiled aesthetics inspiration
compiled aesthetics inspiration

Google Trends

Google hittar starka bevis i sökmotorer och Youtube -resultat från Gen Z, hur viktig estetik är för denna generation. Den massiva volymen innehåll som skapas och konsumeras om estetik visar en trend som är ihållande.

Estetik inom digital marknadsföring

Nu för tiden är många webbplatser visuellt tilltalande och innehåller en stor mängd vackra, sökande bilder. Från webbdesign, till sociala mediekonton, varumärkespresenterar fullständiga identiteter som människor kan känna igen och komma i kontakt med.

Från rustika och idylliska teman, krångligt och lärorikt, till en rosa Y2K -explosion. I modern marknadsföring har hur du presenterar ditt varumärke blivit viktigare än någonsin tidigare.

Modern design har drivit trenderna att bli mer förenklade sedan internetets uppfinning och marknadsföringen på nätet blev populär. Och med estetikens popularitet hittar människor nya sätt att försöka fånga potentiella kunders uppmärksamhet genom att sticka ut genom att presentera identiteter som människor känner igen.

Människor har lite tid, allt går snabbare, och med det har vikten av att få folk att pausa blivit ett måste för onlineaffärer, och det är här kraften i stark estetik kommer in.

Exempel på populär estetik

Det finns hundratals estetik och wikier tillägnade dem. Google framhöll några av de mer populära estetikerna, som Gen Z använde för att hitta innehåll som de var intresserade av, under pandemin 2020. Som alla tycks passa teman optimism, nostalgi och att sakta ner.

Cottagecore

Cottagecore-estetiken visualiserar ett enklare sätt att leva, visualiserat på ett hemtrevligt sätt, ljus, floraler och jordfärger. Den nådde 50 miljoner visningar på Youtube 2020. Ett känt exempel på Cottagecore är Taylor Swifts album ”Folklore” från 2020, som förkroppsligar denna landsbygdens estetik. 

Dark academia

Den Dark Academia estetiken är som ett hemligt samhälle för forskare. Det är en modestil som blandar gotiskt, förskolemode och viktoriansk akademisk estetik. Tänk att Harry Potters Hogwarts möter hemliga sällskap. De kan alltid undersöka eller lösa brott eller diskutera JK Rowling. 

Royaltycore

Royaltycore -estetiken liknar överdådiga europeiska monarkier, allt från Arthurian -tiden (5: e och 6: e århundradet) till Belle Époque -perioden (slutet av 1800 -talet). Såsom Kirsten Dunsts uppträdande i filmen 'Marie Antoinette' från 2006, med en liten gotisk twist och en accent på dekadens.

Y2K

Y2K -estetiken i kort nostalgi inför början av årtusendet, även för människor som var för unga för att uppleva det själva. Det är optimism och mode i slutet av 1999 -talet och början av 2000 -talet. Där mycket teknik var nytt, var Paris Hilton "it" -tjejen och träningsbyxor var acceptabelt sätt.

Harmoniska färgpaletter

Ett exempel från de senaste åren där estetikens styrka är mycket omedelbar finns i K-pop, och särskilt i deras musikvideor. De har ofta flera kläd- och hårbyten, flera genomarbetade och skräddarsydda uppsättningar och mycket distinkt färganvändning. 

Sådana harmoniska färgpaletter är en kombination av en basfärg, en accentfärg och gratis neutraler. Färgerna väljs utifrån hur färger matchar eller kontrasterar varandra och vilken typ av budskap de ska sikta på att förmedla. 

Olika estetik kommer att ha mycket olika färgpaletter som matchar. Till exempel har Y2K -estetik mycket bringrosa, men mörk akademi är ofta mer neutrala färger. 

Bilder och bilder

Denna estetik visualiseras på sociala medier; i tiktoks, instagram -inlägg, discord -avatarer och de typer av gif -filer och emojis som människor använder. Detta kan presenteras som i inledningen till en video för en stuga -video kan vara mycket mer minimalistisk än en Y2K -introduktion, som kan inkludera tidiga 3d -modeller och blinkande lampor.

För varumärken med är ett sätt att ansluta till sin publik eller kunder. I hur genomarbetade eller enkla logotyper är, de ord som används på din webbplats, olika sociala medier och hur du pratar med människor, kommer alla samman i identiteten på ditt varumärke och hur du uppfattas.

Estetik är ett sätt att säga "Du och jag är inte så olika".

Märkesidentitet

I huvudsak är estetik en del av en varumärkesidentitet. Visst behöver inte alla företag en, men det kan vara användbart att veta vilken grupp människor som identifierar sig med ditt varumärke, hur de pratar, vad de gör, hur de ser ut och hur de interagerar.

I slutändan kan det göra det lättare att korsa och interagera med din gemenskap, och det är det som kommer att göra din varumärkesidentitet autentisk.

Index