Galleri: Sunsafe

Website, brand identity and a digital marketing campaign in celebration of Sunsafe's new store location.
Sunsafe garagedoor
Sunsafe garagedoor

Bakgrund

Sunsafe är ett familjeägt företag från Norrköping Sverige. År 2020 gjorde vi en fullständig översyn av webbplatsen, inklusive att expandera varumärkesidentiteten för den nya butiksplatsen, göra webbplatsen mobilvänlig och köra en digital marknadsföringskampanj.

Koncept

Målet för detta projekt var att göra en fullständig designrenovering, bygga vidare på Sunsafe -varumärkesidentiteten i en lätt temadesign och förbereda webbplatsen för mer innehåll, till exempel produkt- och kundserviceinformation.

Färgpalett

Sunsafe -tillgångarna inkluderade en färgstilguide som kombinerade en orange, grå, vit och svart. Vi utökade till färgpaletten genom att lägga till en mörkare orange, ljus och mörkgrön, för att komplimentera den ursprungliga ljusare orange Sunsafe -färgen.

Valet gjordes på grund av att den ursprungliga solsäkra färgen såg väldigt annorlunda ut som den gjorde digitalt. Ursprungliga färgvalet hade inte tagit skillnaden mellan RGB och CMYK. Det kändes som ett naturligt val att inkludera en apelsin som ser mer ut som den tryckta färgen.

Vi kombinerade de två apelsinerna med två gröna som komplimangerar de två orange färgerna. Tillsammans ger alla fyra färger en hel säsongskänsla, som rymmer säsongsannonser och märkesinnehåll.

Sunsafe - Styleguide (2020)
Sunsafe - Styleguide (2020)

Logotyp

För att fortsätta med temat förenkling och modernisering av Sunsafes varumärkesidentitet har vi uppdaterat logotypen.

Den ursprungliga Sunsafe -logotypen inkluderade gult, med två nyanser av grått. Ändringen vi gjorde gjorde färgen enhetlig. Gör logotypen lättare matchad med olika färger, till exempel färgerna på den uppdaterade färgpaletten.

Hemsida

Webbplatsen var uppdelad i fyra olika sektioner; webbshop, tips & råd, kundservice och kontakt. Var och en av dessa sektioner skulle utformas i de fyra olika Sunsafe -märkesfärgerna.

Huvudfärgerna är gula och orange, och två nyanser av grönt fungerar som sekundära färger. Det är ett lätt tema, med en enkel layout. Med en fast meny och element som kontaktknapp, som fungerar som reseguide för besökare.

Visa live hemsida

Denna design inkluderar rörelse och syns bäst på den levande hemsida.

Index