Hur hastighetsoptimering gynnar din webbplats

Eftersom internethastigheterna har ökat massivt med tiden verkar vårt tålamod som väntar på att sidor ska laddas minska. Både och Amazon undersökte kostnaderna för laddningshastighet, folk vill inte vänta. År 2021 är det lätt att föreslå att en webbplats som laddar snabbt är en del av kundservice.
Speed Optimization
Speed Optimization

Tid är pengar

Jag kör genom Sverige och webbplatser slutar ladda eftersom jag har tappat en anslutning. Det är sällsynt, eftersom landet har ganska bra täckning, men ibland händer det. Det är bra för mig, men jag kan inte låta bli att "snälla ladda snabbare".

Många år sedan Amazon beräknade priset på lasthastigheten, och fann att för varje 1 sekund av laddningstiden kan de potentiellt förlora 1,6 miljarder i försäljning varje år. Med risk för att låta alarmist, kan be människor vänta på att innehållet laddas bokstavligen kosta företag.

Amazons försäljning är kanske inte jämförbar med all onlineförsäljning, men det visar ett värde som talar för varför hastighet kan ha betydelse. Google uppskattade också 2016 att ”53% av mobilanvändarna överger webbplatser som tar över 3 sekunder att ladda”.

Optimering för Google

Målet är att få högt betyg i sökmotorer, men att göra det kan vara ett katt- och musspel med sökmotorer. Vissa har beskrivit det som Google -förändringar när de lär sig av användare, eftersom dessa användare lär sig dessa förändringar och anpassar sig, och sedan lär sig Google av det, i en ond cirkel.

Men från och med 2021, tillsammans med bra innehåll, SEO och tillgänglighet, har en webbplats laddningshastighet noterats som en av de viktiga aspekterna av att göra högt i sökningar. Du kan använda verktyg som t.ex. Google PageSpeed Insights och Fast or Slow för att se hur din webbplats gör mål.

In 2018 Google announced how hastighet blev också en faktor för Google Sök och annonser för mobila enheter. När någon söker från sin telefon är de favoritwebbplatser de som laddas på mindre än 3 sekunder.

Som min tidigare kollega brukade säga; hastighetsoptimering av din webbplats kan vara "En stor smäll för pengarna", i din digitala strategi.

Enkla snabbladdningsdesigner

När jag arbetar med mallar och dra och släpp, upptäcker jag att jag blir så upphetsad över animationer och rörelse inom webbdesign. Och även om det är trevligt att titta på, och jag måste hela tiden påminna mig själv om att det inte kommer att presenteras så snyggt för många besökare, och oavsiktligt saktar ner lasthastigheten.

Men det finns också goda nyheter. Det populära CRM WordPress släppte nyligen stöd för WebP nästa generations bilder. Dessa kan ibland vara 90% mindre än mer traditionella format som JPEG och PNG.

Mycket kan åstadkommas med kontanter på serversidan, som din webbhotell om alternativ som kan fungera för dig.

Jag tror att genom att fokusera på en webbplats som laddar snabbt kan du fokusera på det som är viktigast; ha en balans mellan hastighet med bra kvalitetsinnehåll, visuellt tilltalande, funktionell och tillgänglig design.

TLDR;

Eftersom internethastigheterna har ökat massivt med tiden verkar vårt tålamod som väntar på att sidor ska laddas minska. Amazon undersökte kostnaderna för laddningshastighet, folk vill inte vänta. År 2021 är det lätt att föreslå att en webbplats som laddar snabbt är en del av kundservice.

Resurser

Du kan testa din webbplatshastighet på olika platser runt om i världen och lära dig hur du kan ladda den ännu snabbare.

Index