3 Exempel på marknadsföring på sökmotorer

Sökmotorer tar emot miljarder sökningar varje dag. Det är utgångspunkten för många försäljningar och en introduktion mellan kund och företag. Sökmotormarknadsföring kan göras på olika sätt, vi har listat tre vanliga exempel.
Search Engine Marketing in Google
Search Engine Marketing in Google

miljarder sökningar varje dag

Sökmotorer tar emot miljarder sökningar varje dag. Det är utgångspunkten för många försäljningar och en introduktion mellan kund och företag. Sökmotormarknadsföring kan göras på olika sätt, vi har listat tre vanliga exempel.

De mest kända sökmotorerna inkluderar Bing, Google och Brave, men inkluderar även lokala sökmotorer som ryska Yandex.

Även om alla är något annorlunda, fungerar de i grunden samma; en användare söker efter något och sökmotorn presenterar vad de tycker är relevanta förslag.

Genom att optimera SEO på din webbplats, betala för annonser i sökning via SEM och genom att ha en offentlig närvaro på andra plattformar kommer du långt.

Optimera din webbplats med relevant SEO

Ett av de mest effektiva sätten att se din webbplats till potentiella kunder är att se till att du har SEO -optimering. SEO är i huvudsak en sammanfattning som sökrobotar läser när de bestämmer innehållet på din webbplats och bestämmer hur de ska kategoriseras, även kallad indexering.

Optimering av SEO kan innebära att ha en passande titel, tillhandahålla en sammanfattning av innehållet på en sida, sökord och länka till andra relevanta webbplatser. Det betyder också att namnge och märka innehåll på sidan, till exempel foton och videor, korrekt. Och genom att uppdatera webbplatsens webbplatskarta.

Det betyder också att du skapar innehåll för din webbplats för att komplettera det du redan har. De flesta webbplatser fokuserar på själva företaget och de tjänster de tillhandahåller. Men detta är inte specifikt för nischfrågor som potentiella kunder kan ha.

When people make searches in Google, they may look for a very specific detail about an individual product, or try to find inspiration about a potential purchase.

Genom att skapa innehåll som besvarar dessa frågor skapas ytterligare sätt för kunder med specifika behov att kunna hitta dig.

Presentera betalda annonser för potentiella kunder i Bing, Google eller andra motorer

Betalda annonser som visas mellan vanliga sökresultat är en tjänst som tillhandahålls av de flesta sökmotorer och är ett sätt för din webbplats att visas tillsammans med andra relevanta sökningar.

Det är inte en genväg att få din webbplats att visas på någon form av sökning, den gäller bara relevanta sökningar. Vad den gör är att ge en bättre chans att visas på en högre position.

Detta är särskilt viktigt, eftersom Googles egna data visar att de flesta bara kommer att se den första sidan med sökresultat. Som The Huffington Post sa, "Det bästa stället att gömma en död kropp är sida två i Google".

Mycket av ordningen eller rankningen av webbplatser som visas i sökresultaten har att göra med relevans, webbplatshastighet och andra parametrar som språk och hur nyligen webbplatsen uppdaterades, bland annat.

Skapa innehåll på Youtube och sociala medier

Ett annat bra och billigt sätt att hitta i sökmotorer är att ha närvaro på en mängd olika plattformar som är relevanta för ditt varumärke. Detta introducerar både användarna av plattformarna för ditt innehåll, men själva innehållet ingår också i sökresultaten i sökmotorer.

Många plattformar, som Twitter, Twitch och Pinterest, men också Youtube och Vimeo, för att bara nämna några, kommer att göra SEO -optimering för dig, så allt du behöver göra är att skapa innehåll på dessa plattformar för att inkluderas i denna möjliga sökning resultat.

Publiken för var och en av plattformarna varierar, olika åldersgrupper, kön och nationaliteter föredrar olika plattformar. Och det kan vara ett bra sätt att antingen fokusera på din specifika målgrupp eller expandera till nya.

Det kan vara till stor nytta för ditt varumärke att bara välja några plattformar för att vara närvarande och fokusera på att vårda din publik, snarare än att försöka vara närvarande överallt.

Kom igång idag

Det finns ingen lösning för sökmotormarknadsföring som passar alla, men som med många saker på internet börjar allt med att komma igång. Att experimentera och testa kan vara ett bra sätt att utforska vad som så småningom kommer att bli en vinnande strategi för dig.

Index